Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤο εργαστήριο παραγωγής μας είναι αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, Αρ. Έγκρισης 107337/28-11-2017Η εταιρεία "Εκχύλισμα" είναι μια οικογενειακή επιχείριση που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016.


Ο τρόπος παραγωγης των προϊόντων μας συνδυάζει την παράδοση - καθώς τα βασικά συστατικά των συνταγών είναι δρόγες δηλ. φυσικά προϊόντα - με τη σύγχρονη τεχνολογία - καθώς ο τρόπος παρασκευής και οι έλεγχοι των τελικών προϊόντων γίνονται με τις προδιαγραφές του συστήματος ISO 9001 για καλλυντικά προϊόντα-  .

Τα παραγόμενα καλλυντικά είναι καλλυντικά από δρόγες (= φυσικά προϊόντα).

Αυτού του είδους τα καλλυντικά είναι τα αρχαιότερα και τα ασφαλέστερα για την υγεία. Με κατάλληλη επεξεργασία  το αρχαίο καλλυντικό επανέρχεται στη σύγχρονη εποχή. 

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και είναι γενικότερα η τάση της σύγχρονης κοσμητολογίας.


Τα «καινούρια και φθηνά» χημικά συστατικά (κυρίως πετροχημικά) που ανακαλύφθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, δημιούργησαν «θεαματικά» αποτελέσματα,αλλά αποδείχθηκαν από λίγο βλαβερά έως πολύ τοξικά π.χ. Cetearyl Alcohol ή Cetyl Alcohol, Mineral Oil, EDTA, Sodium Laurel Sulfate (σουλφονικά άλατα), Parabens κ.ά.


Η  φύση αργεί μεν να φέρει τα καλά αποτελέσματα, είναι όμως σταθερά τα  αποτελέσματα που φέρνει.


Γι’ αυτό κρατήσαμε το φυσικό ως κέντρο στις συνταγές μας, ώστε να μηδενισθεί το πετροχημικό.

Η διαδικασία παρασκευής ξεκινάει από τη συλλογή των βοτάνων, η οποία γίνεται με τα χέρια από την άνοιξη έως το φθινόπωρο τις κατάλληλες ημέρες και ώρες.


Τα βότανα κατόπιν εκχυλίζονται σε Α’ ποιότητας βιολογικά έλαια* με τα οποία γίνονται τα καλλυντικά.


Η παρασκευή των προϊόντων γίνεται στο χώρο του εργαστηρίου.

Τα τελικά προϊόντα είναι ελεγμένα και  εγκεκριμένα από κατάλληλο μικροβιολογικό** εργαστήριο.

*Μικρές διαφορές που μπορεί να παρατηρήσει ο καταναλωτής στο χρώμα των καλλυντικών κρεμών και στο σχήμα των σαπουνιών , οφείλεται στη φυσικότητα των προϊόντων.

**Αν κάποια καλλυντική κρέμα παρουσιάσει μούχλα πριν ολοκληρωθεί η χρήση της από τον καταναλωτή , καλό είναι να αφαιρεθεί η μούχλα και να χρησιμοποιηθεί κανονικά. Η παρουσία μούχλας δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία γιατί αφενός είναι ακίνδυνη εκτός και εάν ακουμπήσει σε ανοιχτή πληγή και αφετέρου αποτελεί την ασφαλέστερη απόδειξη για τη φυσικότητα ενός προϊόντος. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι κρέμες φτιάχνονται από εδώδιμα (φαγώσιμα) λάδια  και επειδή περιέχουν το ελάχιστο δυνατό συντηρητικό.

Επίσης παίζουν ρόλο οι συνθήκες διατήρησης του προιόντος μετά την αγορά του, η υγρασία του περιβάλλοντος όπου παραμένει, και η συχνή ή όχι χρήση του ( η συχνή χρήση δεν επιτρέπει το σχηματισμό μούχλας καθώς η μούχλα χρειάζεται συνθήκες ακινησίας για να αναπτυχθεί).

***Τα προϊόντα περιέχουν  το ελάχιστο δυνατό ή καθόλου συντηρητικό και για αυτό έχουν μικρή διάρκεια ζωής μέχρι να ανοιχτούν (στο ράφι). Η διάρκεια ζωής όλων των προϊόντων είναι από 4 μήνες έως το μέγιστο 24 μήνες.φυτικά προϊόντα
φυτικά προϊόντα
φυτικά προϊόντα
φυτικά προϊόνταΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣTα καλλυντικά είναι είδος πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα και τα περισσότερα φάρμακα και όχι είδος πολυτελείας.

Γιατί;

Γιατί το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Χρειάζεται επομένως καθημερινή τροφήόπως όλα τα άλλα όργανα.

Εκτός από αυτό όμως, επειδή το ίδιο είναι φραγμός προστασίας για τους μυς και τα εσωτερικά όργανα, πρέπει να το προστατεύουμε από καιρικές μεταβολές (ήλιο, κρύο, ξηρασία κλπ), μικροκακώσεις και να επαναφέρουμε κάποιες μικροβλάβες σε αυτό. Και να το κρατούμε πάντα καθαρό για να αναπνέει.

Το δέρμα μας επομένως χρειάζεται καθημερινή καθαριότητα, προστασία και τροφή.

Σε αυτή τη βάση: 

Παράγουμε καλλυντικά με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως εδώδιμα (φαγώσιμα) έλαια : βιολογικό εξ. παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό ηλιέλαιο, βιολογικό σησαμέλαιο, φοινικέλαιο, λάδι αργκάν κ.α., μαστίχα Χίου, μελισσοκέρι, βότανα , αλόη, κ.α.

Μία άριστη δηλαδή τροφή για το δέρμα.

Και όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα, τα καλλυντικά μας έχουν ημερομηνία λήξης.

Σε αυτή τη βάση:

Φροντίζουμε να έχουμε χαμηλές τιμές ώστε αυτά τα «καθαριστικά, προστατευτικά και τρόφιμα του δέρματος» να είναι προσιτά σε όλους.


Κανένα προϊόν μας δεν περιέχει παραβένες (parabens).


Κανένα προϊόν μας δεν περιέχει σουλφονικά (SLS, SLES).


Όλα τα προϊόντα μας είναι βιοααποδεκτά και βιοαποικοδομήσιμα.


Κανένα προϊόν μας δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

ΣΗΜ. : Ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, για τυχόν λάθη: ορθογραφικά, συντακτικά, επιστημονικά, αβλεψίες κ.ά που υπάρχουν.


© ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ     Powered by Softways